IndividueelE-learningIndividueelIncompanyOpen inschrijving
IncompanyE-learningIndividueelIncompanyOpen inschrijving
E-learningE-learningIndividueelIncompanyOpen inschrijving
Open inschrijvingE-learningIndividueelIncompanyOpen inschrijving

B12 Huisbezoek, van vooronderzoek tot afhandeling

exclusief btw per trainingsdag *

Deze training is bedoeld voor de medewerker (Burgerzaken) die zich bezighoudt met het voorbereiden, uitvoeren en afhandelen van huisbezoeken ten behoeve van het controleren van de bewoning van een adres. Na het volgen van deze training kan de medewerker een huisbezoek voorbereiden, weet wat hij mogelijk kan verwachten en wat dat betekent voor de communicatie. Hij kan het gesprek aan de deur op het adres op een goede wijze voeren en vaststellen wat de feitelijke woonsituatie is. Hij kan op een professionele wijze reageren op bepaald gedrag van de burger. En na afloop van het huisbezoek een gedegen rapportage opstellen en eventuele vervolgstappen inzetten.

Je krijgt relevante kennisstukken vooraf toegestuurd, zo kun je je -mocht je dat willen- goed voorbereiden.

Na deze training heb je kennis van

  • Voorbereiden van een huisbezoek
  • Uitvoeren van een huisbezoek
  • Afhandelen van een huisbezoek

Tijdsinvestering verkrijgen van kennis

Deze training wordt aangeboden in twee dagen. Je mag daarnaast in je eigen tijd nog meer kennis vergaren, maar dat is niet verplicht. De docent zal je aangeven welke stukken je kunt doornemen voor meer kennisverrijking.

Bewijs van verkrijgen van kennis

Je kunt op verschillende manieren een bewijs krijgen van het verkrijgen van de kennis. Je kunt de training afsluiten met een examen bij de Publieksacademie, daarvoor kun je zelf een examen inplannen (en betalen) via de Nederlandse Vereniging van Burgerzaken (NVVB). Daarnaast kun je ook een bewijs van deelname ontvangen (het bewijs van kennis van iets dragen).

Voor incompany opleidingen is het mogelijk om een op maat gemaakte eindtoets af te nemen bij de collega’s.

Over Kennisinstituut Gemeenten en de trainer

Het Kennisinstituut Gemeenten komt voort vanuit de gemeente en onderwijspraktijk. Deze twee werelden brengen wij samen. Hierdoor ontstaat de unieke combinatie van praktische kennis, die theoretisch op de juiste wijze wordt overgebracht.

De training 'B12 Huisbezoek, van vooronderzoek tot afhandeling' wordt gegeven door een zeer deskundig trainer met zeer veel ervaring op het gebied van burgerzaken. Voor het adequaat overbrengen van kennis heeft het Kennisinstituut Gemeenten een academisch geschoolde onderwijskundige in dienst. De trainer heeft dus niet alleen veel praktijkervaring, maar is ook opgeleid om de kennis goed over te kunnen brengen.

Kenniskosten

Je betaalt voor het verkrijgen van deze kennis € 300 exclusief btw per trainingsdag. * Voor een incompany training wordt separaat een offerte uitgebracht.

Trainingsdata & locatie

Deze training is beschikbaar op basis van open inschrijving en wordt gegeven bij voldoende aanmeldingen.

14 en 21 juni 2024Noord-Nederland

Inschrijven

Inschrijven voor 'B12 Huisbezoek, van vooronderzoek tot afhandeling'

Schrijf je in voor deze training of vraag een vrijblijvende offerte aan voor een incompany training.

Heb je vragen? Neem dan contact op voor meer informatie.

Kennisinstituut Gemeenten KIG beeldmerk geel
Kennisinstituut Gemeenten KIG beeldmerk geel
Scroll naar boven