IndividueelE-learningIndividueelIncompanyOpen inschrijving
IncompanyE-learningIndividueelIncompanyOpen inschrijving
E-learningE-learningIndividueelIncompanyOpen inschrijving
Open inschrijvingE-learningIndividueelIncompanyOpen inschrijving

B8 Gegevensverstrekking

exclusief btw per trainingsdag *

Deze training is bedoeld voor de medewerker Burgerzaken die gegevens verstrekt uit de BRP en de registers van de burgerlijke stand. De medewerker heeft na het volgen van deze training kennis van en inzicht in de systematiek van gegevensverstrekking uit de BRP en uit de registers van de burgerlijke stand. Hierbij komt aan bod het verstrekken van persoonsgegevens aan bestuursorganen, derden en de burger, waaronder afgifte van afschriften en/of verklaringen uit de BRP. De training gaat verder over protocolleren en de rechten van de burger op dit deel van het vakgebied, zoals verstrekkingsbeperking en inzagerecht.

Je krijgt relevante kennisstukken vooraf toegestuurd, zo kun je je -mocht je dat willen- goed voorbereiden.

Na deze training heb je kennis van

  • Afschriften en uittreksels BRP en burgerlijke stand
  • Gegevensverstrekking
  • Protocollering

Tijdsinvestering verkrijgen van kennis

Deze training wordt aangeboden in één dag. Je mag daarnaast in je eigen tijd nog meer kennis vergaren, maar dat is niet verplicht. De docent zal je aangeven welke stukken je kunt doornemen voor meer kennisverrijking.

Bewijs van verkrijgen van kennis

Je kunt op verschillende manieren een bewijs krijgen van het verkrijgen van de kennis. Je kunt de training afsluiten met een examen bij de Publieksacademie, daarvoor kun je zelf een examen inplannen (en betalen) via de Nederlandse Vereniging van Burgerzaken (NVVB). Daarnaast kun je ook een bewijs van deelname ontvangen (het bewijs van kennis van iets dragen).

Voor incompany opleidingen is het mogelijk om een op maat gemaakte eindtoets af te nemen bij de collega’s.

Over Kennisinstituut Gemeenten en de trainer

Het Kennisinstituut Gemeenten komt voort vanuit de gemeente en onderwijspraktijk. Deze twee werelden brengen wij samen. Hierdoor ontstaat de unieke combinatie van praktische kennis, die theoretisch op de juiste wijze wordt overgebracht.

De training 'B8 Gegevensverstrekking' wordt gegeven door een zeer deskundig trainer met zeer veel ervaring op het gebied van burgerzaken. Voor het adequaat overbrengen van kennis heeft het Kennisinstituut Gemeenten een academisch geschoolde onderwijskundige in dienst. De trainer heeft dus niet alleen veel praktijkervaring, maar is ook opgeleid om de kennis goed over te kunnen brengen.

Kenniskosten

Je betaalt voor het verkrijgen van deze kennis € 400 exclusief btw per trainingsdag. * Voor een incompany training wordt separaat een offerte uitgebracht.

Trainingsdata & locatie

Deze training is beschikbaar op basis van open inschrijving en wordt gegeven bij voldoende aanmeldingen.

9 en 16 september 2024Noord-Nederland

Inschrijven

Inschrijven voor 'B8 Gegevensverstrekking'

Schrijf je in voor deze training of vraag een vrijblijvende offerte aan voor een incompany training.

Heb je vragen? Neem dan contact op voor meer informatie.

Kennisinstituut Gemeenten KIG beeldmerk geel
Kennisinstituut Gemeenten KIG beeldmerk geel
Scroll naar boven