IndividueelIndividueelIncompany
IncompanyIndividueelIncompany

S2 Bijzondere situaties in de BRP

Deze training is bedoeld voor de (aankomend) specialist die zich bezighoudt met de infrastructurele wijziging, het actualiseren van specifieke (niet alledaagse) rechtsfeiten in en het verwijderen van gegevens uit de BRP, het opschorten van een PL bij dubbelopneming en het opmaken van een verklaring onder eed, belofte of bevestiging (VOE). Na het volgen van deze training kan de (aankomend) specialist deze bijzondere situaties beoordelen en verwerken in de BRP.

Een persoonslijst in de BRP moet zo compleet mogelijk zijn om een zo goed mogelijk beeld te geven van de situatie van een inwoner. Het komt echter regelmatig voor dat een PL er heel ongewoon uitziet. Gegevens kunnen missen, gedateerd, incompleet, of helemaal verkeerd zijn. Soms bestaan er twee persoonslijsten van één en dezelfde burger, met alle gevolgen van dien. Ook kunnen wijzigingen in de structuur of registratiewijze van de BRP (bijvoorbeeld bij het ontstaan of verdwijnen van een land) leiden tot nieuwe stapels in een categorie, waar de burger zelf niets aan heeft kunnen doen. Als Specialist Burgerzaken moet je dan weten waar je naar kijkt, en wat je er eventueel mee moet doen. Wat moet altijd zichtbaar blijven op een PL, en wat kan eventueel worden verwijderd, al dan niet op verzoek van de burger? En wat moet je doen als iemand echt geen enkel bewijs kan overleggen van een rechtsfeit, bijvoorbeeld een huwelijk? In deze training leer je het allemaal.

Tijdsinvestering verkrijgen van kennis

Deze training wordt aangeboden in vier dagen. Je mag daarnaast in je eigen tijd nog meer kennis vergaren, maar dat is niet verplicht. De docent zal je aangeven welke stukken je kunt doornemen voor meer kennisverrijking.

Bewijs van verkrijgen van kennis

Je kunt op verschillende manieren een bewijs krijgen van het verkrijgen van de kennis. Je kunt de training afsluiten met een examen bij de Publieksacademie, daarvoor kun je zelf een examen inplannen (en betalen) via de Nederlandse Vereniging van Burgerzaken (NVVB). Daarnaast kun je ook een bewijs van deelname ontvangen (het bewijs van kennis van iets dragen).

Voor incompany opleidingen is het mogelijk om een op maat gemaakte eindtoets af te nemen bij de collega’s.

Over Kennisinstituut Gemeenten en de trainer

Het Kennisinstituut Gemeenten komt voort vanuit de gemeente en onderwijspraktijk. Deze twee werelden brengen wij samen. Hierdoor ontstaat de unieke combinatie van praktische kennis, die theoretisch op de juiste wijze wordt overgebracht.

De training 'S2 Bijzondere situaties in de BRP' wordt gegeven door een zeer deskundig trainer met zeer veel ervaring op het gebied van burgerzaken. Voor het adequaat overbrengen van kennis heeft het Kennisinstituut Gemeenten een academisch geschoolde onderwijskundige in dienst. De trainer heeft dus niet alleen veel praktijkervaring, maar is ook opgeleid om de kennis goed over te kunnen brengen.

Inschrijven

Inschrijven voor 'S2 Bijzondere situaties in de BRP'

Schrijf je in voor deze training of vraag een vrijblijvende offerte aan voor een incompany training.

Heb je vragen? Neem dan contact op voor meer informatie.

Kennisinstituut Gemeenten KIG beeldmerk geel
Kennisinstituut Gemeenten KIG beeldmerk geel
Scroll naar boven