IndividueelE-learningIndividueelIncompany
IncompanyE-learningIndividueelIncompany
E-learningE-learningIndividueelIncompany

B6 Nationaliteitsrecht 1

Deze training is bedoeld voor de medewerker Burgerzaken die zich bezighoudt met optie- en naturalisatieverzoeken en met het bepalen of de Nederlandse nationaliteit van rechtswege wordt verkregen of dat de Nederlandse nationaliteit verloren gaat. Na het volgen van deze training heeft de medewerker kennis van en inzicht in het Nederlandse nationaliteitsrecht, kan hij bepalen of een persoon de Nederlandse nationaliteit heeft of heeft gehad en kan hij optie- en naturalisatieverzoeken in behandeling nemen.

Je krijgt relevante kennisstukken vooraf toegestuurd, zo kun je je -mocht je dat willen- goed voorbereiden.

Na deze training heb je kennis van

  • Algemeen nationaliteit
  • Verkrijgen en bezit Nederlandse nationaliteit
  • Verzoek Nederlandse nationaliteit
  • Verlies Nederlandse nationaliteit
  • Onbekende nationaliteit en staatloosheid
  • Buitenlands nationaliteitsrecht – verkrijging en bezit

Tijdsinvestering verkrijgen van kennis

Deze training wordt aangeboden in twee dagen. Je mag daarnaast in je eigen tijd nog meer kennis vergaren, maar dat is niet verplicht. De docent zal je aangeven welke stukken je kunt doornemen voor meer kennisverrijking.

Bewijs van verkrijgen van kennis

Je kunt op verschillende manieren een bewijs krijgen van het verkrijgen van de kennis. Je kunt de training afsluiten met een examen bij de Publieksacademie, daarvoor kun je zelf een examen inplannen (en betalen) via de Nederlandse Vereniging van Burgerzaken (NVVB). Daarnaast kun je ook een bewijs van deelname ontvangen (het bewijs van kennis van iets dragen).

Voor incompany opleidingen is het mogelijk om een op maat gemaakte eindtoets af te nemen bij de collega’s.

Over Kennisinstituut Gemeenten en de trainer

Het Kennisinstituut Gemeenten komt voort vanuit de gemeente en onderwijspraktijk. Deze twee werelden brengen wij samen. Hierdoor ontstaat de unieke combinatie van praktische kennis, die theoretisch op de juiste wijze wordt overgebracht.

De training 'B6 Nationaliteitsrecht 1' wordt gegeven door een zeer deskundig trainer met zeer veel ervaring op het gebied van burgerzaken. Voor het adequaat overbrengen van kennis heeft het Kennisinstituut Gemeenten een academisch geschoolde onderwijskundige in dienst. De trainer heeft dus niet alleen veel praktijkervaring, maar is ook opgeleid om de kennis goed over te kunnen brengen.

Inschrijven

Inschrijven voor 'B6 Nationaliteitsrecht 1'

Schrijf je in voor deze training of vraag een vrijblijvende offerte aan voor een incompany training.

Heb je vragen? Neem dan contact op voor meer informatie.

Kennisinstituut Gemeenten KIG beeldmerk geel
Kennisinstituut Gemeenten KIG beeldmerk geel
Scroll naar boven