IndividueelIndividueelIncompanyOpen inschrijving
IncompanyIndividueelIncompanyOpen inschrijving
Open inschrijvingIndividueelIncompanyOpen inschrijving

Masterclass briefadressen in de BRP

09:00 - 12:00
per dagdeel *

Deze masterclass briefadressen is bedoeld voor de burgerzaken medewerker die zich bezighoudt met het beoordelen van aanvragen voor briefadressen.

Na deze masterclass heb je kennis van de recente ontwikkelingen van wet-, regelgeving en jurisprudentie op het gebied van briefadressen in de BRP.

Het beoordelen van aanvragen van briefadressen is een complexe taak. Je hebt hier te maken met veel verschillende belangen. Dit zijn belangen van de inwoner maar -steeds vaker- ook belangen van collega's van andere afdelingen van de gemeente. Voorbeelden hiervan zijn:

  • het versnellen van het oplossen van sociale problematiek door het verstrekken van een briefadres
  • het verstrekken van een briefadres als het bestemmingsplan bewoning niet toestaat

Tijdens deze training krijg je tools en tips hoe om te gaan met deze verschillende (externe en interne) belangen om zo te komen tot een juridisch juiste uitkomst - met oog voor de menselijke maat.

Deze training wordt verzorgd door een van onze juristen. Onze juristen zijn dagelijks bezig met het adviseren over briefadressen in de BRP. Wij verzorgen presentaties voor afdelingen binnen de gemeente over de (on)mogelijkheden voor het verstrekken van het briefadres en informeren het college van B&W hierover tijdens collegevergaderingen. Omdat wij hier veel ervaring mee hebben kunnen wij de juridische werkelijkheid (die verder strekt dan uitsluitend de wet BRP) in jullie dagelijkse praktijk vertalen.

Tijdsinvestering verkrijgen van kennis

Deze masterclass wordt aangeboden in één dagdeel. In het programma is ruim voldoende ruimte voor het inbrengen van jullie casuïstiek.

Over Kennisinstituut Gemeenten en de trainer

Het Kennisinstituut Gemeenten komt voort vanuit de gemeente en onderwijspraktijk. Deze twee werelden brengen wij samen. Hierdoor ontstaat de unieke combinatie van praktische kennis, die theoretisch op de juiste wijze wordt overgebracht.

De training 'Masterclass briefadressen in de BRP' wordt gegeven door een zeer deskundig trainer met zeer veel ervaring op het gebied van burgerzaken. Voor het adequaat overbrengen van kennis heeft het Kennisinstituut Gemeenten een academisch geschoolde onderwijskundige in dienst. De trainer heeft dus niet alleen veel praktijkervaring, maar is ook opgeleid om de kennis goed over te kunnen brengen.

Kenniskosten

Je betaalt voor het verkrijgen van deze kennis € 200 per dagdeel. * Voor een incompany training wordt separaat een offerte uitgebracht.

Trainingsdata & locatie

Deze training is beschikbaar op basis van open inschrijving en wordt gegeven bij voldoende aanmeldingen.

04-07-2024Zwolle
10-09-2024Utrecht

Inschrijven

Inschrijven voor 'Masterclass briefadressen in de BRP'

Schrijf je in voor deze training of vraag een vrijblijvende offerte aan voor een incompany training.

Heb je vragen? Neem dan contact op voor meer informatie.

Kennisinstituut Gemeenten KIG beeldmerk geel
Kennisinstituut Gemeenten KIG beeldmerk geel
Scroll naar boven